Αρχική Επιχειρήσεις Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέες δωρεές 10,8 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της...

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέες δωρεές 10,8 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Mε την πανδημία να συμπληρώνει αρκετούς μήνες από το ξέσπασμά της και χωρίς ακόμη να διαφαίνονται στον ορίζοντα σημάδια υποχώρησής της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε νέο κύκλο δωρεών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης, συνολικού ύψους 100 εκατ. δολαρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ανοίγοντας τον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Με τον τέταρτο κύκλο δωρεών, το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει το ΙΣΝ μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 72,3 εκατ. δολάρια. Ο τέταρτος κύκλος περιλαμβάνει 38 νέες δωρεές συνολικού ύψους 10,8 εκατ. δολαρίων με έμφαση στη συνεχιζόμενη υποστήριξη και κάλυψη των πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζουν οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο, στην ενίσχυση των νέων ανθρώπων, καθώς και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία δίκαιη οικονομική ανάκαμψη.

«Το εύρος των δωρεών μας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που βιώνουμε σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς η υγειονομική και η κοινωνικοοικονομική κρίση, επηρεάζουν, και άρα διαμορφώνουν, η μία την άλλη, σε κάθε έκφανση της ζωής μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Το ΙΣΝ παραμένει αφοσιωμένο στην αποστολή του να συμβάλει στην κάλυψη των σημερινών κρίσιμων αναγκών, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για μια ανάκαμψη. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Οι δωρεές σε οργανισμούς με δράση στην Ελλάδα επικεντρώνονται στην παροχή έκτακτης βοήθειας σε πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επείγουσες συνθήκες σε δύο νησιά της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, με τους επιπλέον κινδύνους που θέτει η πανδημία στην υγεία τους, καθώς και στην υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στο σπίτι τους.