Αρχική Παιδεία Μητσοτάκης: Ιδρύεται ειδικό σώμα προστασίας στα πανεπιστήμια

Μητσοτάκης: Ιδρύεται ειδικό σώμα προστασίας στα πανεπιστήμια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδικό σώμα προστασίας στα πανεπιστήμια αναλαμβάνει να ιδρύσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. «Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να προβεί άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε τρεις άξονες:

  • Πρώτον, στην ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας.
  • Το δεύτερο αφορά την αναβάθμιση συνολικά των μέτρων ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα. Ποια μέτρα δουλεύουν ποια δεν δουλεύουν. Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων.
  • Και το τρίτο αφορά στην αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Εννοείται ότι μέχρι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση. Και εδώ ο δικός σας ρόλος, ο ρόλος των Πρυτάνεων, είναι καθοριστικός. Όπως καθοριστικός είναι και ο ρόλος των καθηγητών και των φοιτητών και για αυτό και περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις σκέψεις σας και τις προτάσεις σας» είπε ο  πρωθυπουργός.