Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις του τουρισμού, του κλάδου που συνεισφέρει το 25% του ΑΕΠ της χώρας, παρέχοντας στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες που στηρίζουν τις προσπάθειές τους. 

Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στον τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχειακού κλάδου κατά την περίοδο εξόδου από την πανδημία, οι συνθήκες της αγοράς επαναπροσδιορίζονται και η ανάγκη ρευστότητας σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε και διαθέτει ένα χρηματοδοτικό προϊόν, το Πειραιώς Tourism Sunrise, το οποίο παρέχει την αναγκαία ρευστότητα για το νέο ξεκίνημα των επιχειρήσεων ενώ δίνει τα κατάλληλα εργαλεία στις επιχειρήσεις για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους μέσω του πακέτου προϊόντων και υπηρεσιών, Πειραιώς Tourism 360°.

Το Πειραιώς Tourism Sunrise απευθύνεται στo σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και αφορά αποκλειστικά την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Το ύψος του κεφαλαίου κίνησης θα είναι συνάρτηση του αριθμού δωματίων των καταλυμάτων (έως €2.000/ δωμάτιο), με ανώτατο όριο το 20% των προβλεπόμενων ετήσιων πωλήσεων. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα προεξόφλησης των απαιτήσεών τους προς τους tour operators.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς με σημείο αναφοράς τις προοπτικές του τουριστικού κλάδου και με στόχο να διευκολύνει την έναρξη όσο και την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Παράλληλα, το Πειραιώς Tourism 360° προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, για την ανάπτυξη της επιχείρησης μέσω χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, για την διαχείριση της επιχείρισης μέσω υπηρεσιών οικονομικής διαχείρισης της τουριστικής σας επιχείρησης, την εξασφάλιση της επιχείρισης μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της μέσω των προγράμματος yellow business και Ψωνίζω στη Γειτονιά.

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί στον κλάδο του τουρισμού περισσότερους από 4.000 πελάτες με συνολικά υπόλοιπα που προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ και είναι από τις λίγες Τράπεζες που χρηματοδότησαν νέες επενδύσεις στον κλάδο, ακόμη και στην κορύφωση της πανδημίας το 2ο τρίμηνο του 2020, διαβλέποντας τις προοπτικές του.

Δέσμευση της Τράπεζας είναι να σταθεί στο πλευρό των πελατών ως συνεργάτης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να τους δώσει τα κατάλληλα εργαλεία έγκαιρα, γρήγορα και αποφασιστικά προκειμένου να ξεπεράσουν τα προσωρινά εμπόδια και να μετουσιώσουμε τις θετικές προοπτικές σε πραγματικότητα.