Αρχική Δήμοι Η συγκλονιστική τοποθέτηση του Κώστα Πελετίδη στο δικαστήριο

Η συγκλονιστική τοποθέτηση του Κώστα Πελετίδη στο δικαστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Πατραϊκό λαό έχει στο πλευρό του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας, καθώς σήμερα συνεχίστηκε η δίκη του που άρχισε στις 13 Φλεβάρη και διακόπηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.  Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», επειδή  ο δήμαρχος Πατρέων, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, κάνοντας το χρέος του απέναντι στο λαό.  Μάλιστα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του δημάρχου από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με 902.GR ο Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στο Δικαστήριο μεταξύ άλλων τόνισε:

«Καθήκον του δημάρχου να είναι δίπλα στον Πατραϊκό λαό και να διαφυλάσσει την ενότητά του. Είναι τυχαίο ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη; Την μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο; Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου; Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!».

Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία του λαού μας και την εμπειρία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού. Τέλος, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει πολιτική θέση για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του και κατέληξε λέγοντας: «Ο δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».