Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο που καταγράφει την επίθεση ενόπλων των Χούθι κατά του ελληνόκτητου πλοίου «Magic Seas» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε απόσταση 51 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα, στην Υεμένη, περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης των Χούθι. Σύμφωνα με ενημέρωση από την επιχείρηση «Ασπίδες», το πλοίο δέχθηκε επίθεση από οκτώ ταχύπλοα, στα οποία επέβαιναν ένοπλοι.

Από τα σκάφη αυτά εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες τύπου RPG.

Στην επίθεση συμμετείχαν και τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας. Η ομάδα ασφαλείας του πλοίου κατάφερε να εξουδετερώσει τα δύο, ενώ τα υπόλοιπα προσέκρουσαν στο «Magic Seas».

Επιπλέον, το πλοίο έγινε στόχος τριών πυραύλων κατά πλοίων, από τους οποίους δύο το έπληξαν. Λόγω των ζημιών που υπέστη, το πλοίο τελικά βυθίστηκε.

Όλα τα μέλη του πληρώματος, συνολικά 22 άτομα (17 υπήκοοι Φιλιππίνων, ένας Ρουμάνος, ένας Βιετναμέζος και τρία άτομα από τη Σρι Λάνκα που ανήκαν στην ομάδα ασφαλείας), διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή της Υεμένης.