Αρχική Δήμοι Η. Ψινάκης στο Dimosio.gr: «Και να πεθάνω το Marathon Foundation θα μείνει...

Η. Ψινάκης στο Dimosio.gr: «Και να πεθάνω το Marathon Foundation θα μείνει εδώ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα έπειτα από την σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από άτομα του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την Ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία «Ίδρυμα Mαραθώνα» («Marathon Foundation») μίλησε αποκλειστικά στο dimosio.gr και ανέφερε όλους τους λόγους για τους οποίους προέβη στην δημιουργία αυτού του ιδρύματος.

Ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης εισηγήθηκαν επί του θέματος το βράδυ της Τρίτης σε μία συνεδρίαση με θέμα: «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα marathon foundation του Ηλία Ψινάκη» κατηγορώντας τον για απόπειρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης – προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

O Ηλίας Ψινάκης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το dimosio.gr μαζί του μας εξήγησε το ρόλο του ιδρύματος αυτού λέγοντας «Το ίδρυμα Μαραθώνα είναι ένα απολύτως νόμιμο ίδρυμα που έχει ως στόχο να βοηθάει τους πολίτες που έχουν ανάγκη και να αξιοποιεί το brandname του Μαραθώνα παγκοσμίως, όπως συνέβη και με το ιδρυτικό φόρουμ της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και των αντίστοιχων κινέζικων, όπου έδωσαν το παρόν 110 δήμαρχοι, κυβερνήτες και επιχειρηματίες από τη Κίνα. Υπάγεται στη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητά του μπορεί να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα.»

Ο δήμαρχος Μαραθώνα τονίζει ότι μέσω του Marathon Foundation έχουν βοηθηθεί πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν βασικές ιατρικές και διατροφικές ανάγκες. «Έχω αρκετούς φίλους  στην Ελλάδα και το εξωτερικό , οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να βοηθήσουν τη χώρα και τον Μαραθώνα.  Ωστόσο, όλοι αυτοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό δημόσιο, διότι τις περισσότερες φορές τα λεφτά τους δεν έφτασαν στο τελικό προορισμό. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που στηρίζουν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, ώστε να έχουν ένα πιάτο φαί και να καλύπτουν τουλάχιστον τις βασικές τους ανάγκες. Βεβαίως, αυτό δεν βολεύει καθόλου τα λαμόγια, διότι τους χαλάει τα ψηφοθηρικά μαγαζάκια.

Σχετικά την επιστολή της αντιπολίτευσης  ο Ηλίας Ψινάκης δηλώνει στο Dimosio.GR: «Αποφάσισαν  να στείλουν γράμματα σε Πρεσβείες και σε φορείς για να πουν ότι το Marathon Foundation δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο. Εισηγήθηκα στη παράταξη μου -και έγινε δεκτό ομόφωνα- να τους αφήσω να στείλουν ότι γράμμα θέλουν, όπου θέλουν αρκεί αυτό να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ειδάλλως, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να προστατεύσω τον εαυτό μου και το Ίδρυμα από τη λάσπη τους.  Δεν επιτρέπω σε κανένα λαμόγιο να παίζει με τον ανθρώπινο πόνο για κάνει τη μικροπολιτική του. Με το δήμο μου, τους δημότες και τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη δεν θα παίξει κανείς.»

 «ΤΟ MARATHON FOUNDATION» ΕΙΤΕ μεινω, ΕΙΤΕ φυγω απο το μαραθωνα, ΕΙΤΕ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ΔΗΛΩΣΕ.

Το κείμενο της επιστολής που κοινοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και προς όλα τα ΜΜΕ είναι το εξής:

 «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα – Marathon Foundation», ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Μαραθώνα.  

Πρόκειται για εταιρία που ίδρυσε προσωπικά ο κ. Ηλίας Ψινάκης και για τη λειτουργία της οποίας δεν έχει καμία απολύτως γνώση ή ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.  

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηματικών ποσών ή των περιουσιακών στοιχείων που αποκτά η συγκεκριμένη εταιρία, είναι ο κ. Ψινάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας στο οποίο κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του Δημάρχου Μαραθώνα.  

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2015, όταν και συστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρία, ο κ. Ψινάκης αποφεύγει να προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των χρηματικών δωρεών που εισπράττει το “Marathon Foundation”, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές του εμφανίζει την εταιρία του ως συνεργαζόμενη με το Δήμο Μαραθώνα.  

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο “Marathon Foundation”, ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ηλίας Ψινάκης, και όχι το Δήμο Μαραθώνα.

Οποιοσδήποτε συσχετισμός του “Marathon Foundation” με το Δήμο Μαραθώνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο αυτής.   

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές προς το Δήμο Μαραθώνα να απευθύνονται στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Μαραθώνος (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Σχολεία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, ΝΠΔΔ «Τετράπολις», ΔΗΘΕΜΑ, Αθλητικός Οργανισμός κ.α) και όχι σε οιασδήποτε μορφής ιδιωτικές εταιρίες.

Με εκτίμηση,  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα».