Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Η περιφέρεια Θεσσαλίας σε έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστη

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017 και με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής της εξωστρέφειας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTR ROMEXPO 2017 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-19 φεβ. Στο Βουκουρέστι. Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο Περίπτερο του Ε.Ο.Τ το οποίο εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος. Στη έκθεση αυτή έδωσαν το παρόν πάνω από 300 εκθέτες και περίπου 40.000 επισκέπτες.

Η Ελλάδα την τελευταία εξαετία εδραιώνεται ως ο ποιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρουμάνους ενώ αυτή τη στιγμή καταγράφεται αύξηση της τάξης του 8% στις έγκαιρες κρατήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη του τουρισμού και τις εναλλακτικές μορφές του, θεωρώντας ότι η τουριστική εξωστρέφεια και η προβολή της περιοχής είναι επιβεβλημένη, ενώ η συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια είναι επιβεβλημένη.

Με στόχο η Διεθνής αυτή έκθεση να αποτελέσει εργαλείο προώθησης και προβολής του brand ‘ Θεσσαλία’ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαγγελματικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες “ Tour Operators” ( eli tour , BILCO TRAVEL AGENCY , LUX TRAVEL MARAN TURISM , BLUE SKY TRAVEL , AIR TOUR , ON LINE TURISM , EVANTIA TOUR) οι οποίοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς τόσο από τα μέλη της αποστολής όσο και από του επαγγελματίες της περιοχής που συνόδευαν την αποστολή, για όλους τους θεσσαλικούς προορισμούς και τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες αλλά και για όλες τις υποδομές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρονται στη Θεσσαλία όλο το χρόνο.

Επίσης σημαντικές τουριστικές πληροφορίες στοχεύοντας στην περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού δόθηκαν από την εντεταλμένη σύμβουλου τουρισμού κ. Γεωργία Κόκκαλη στο ειδησεογραφικό κανάλι Β1 και στα πρακτορεία ειδήσεων AGERPRESS και NEWS RO.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκεφτήκαν από πλευράς επισήμων ο Υπουργός τουρισμού της Ρουμανίας Mircea Titus Dobre η Υφυπουργός κ. Cristina Ionela Tarteata ο Έλληνας Πρέσβης στο Βουκουρέστι κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και η Προϊσταμένη του γραφείου του Ε.Ο.Τ. Σερβίας και Ρουμανίας κ. Σοφία Λαζαρίδου. Ευχάριστη νότα αποτέλεσε η παρουσία νέων-μελών της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας που έδωσαν το δικό τους Ελληνικό τόνο στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με πρόγραμμα λαϊκών και παραδοσιακών χορών.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν στο Βουκουρέστι η κ. Κόκκαλη Γεωργία Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και το υπηρεσιακό στέλεχος κ. Άλκηστις Κολοκύθα, ενώ συμμετείχαν μέλη τουριστικών σωματείων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς επίσης και επαγγελματίες ιδιώτες του τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Χαρδαλιάς: “Συγχαρητήρια Παναθηναϊκέ, σήκωσες και πάλι την Ελλάδα ψηλά”

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στον Παναθηναϊκό AKTOR για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. «Μεγάλη βραδιά για το...

Εμπόδια στην καταβολή επιδόματος στέγασης για εργαζόμενους της περιφέρειας

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την «Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης...

Σκιάθος: Σοβαρό πρόβλημα στέγασης για τους γιατρούς

Ενοίκιο έως και 2.500 ευρώ ζητάνε από τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Οι επαγγελματίες...

Xαρδαλιάς για τον 5χρονο στο σχολικό λεωφορείο: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το αδιανόητο περιστατικό  με τον ξεχασμένο 5χρονο στο σχολικό λεωφορείου ζήτησε την άμεση δευρεύνηση τυχόν ευθυνών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή...