Η Σταδίου στην Αθήνα, ένας ιστορικός δρόμος που κατάφερε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης, τώρα βρίσκεται σε φάση έντονης ανάπτυξης και ανακαίνισης. Μεγάλα projects στον τομέα του ακινήτου έχουν εκκινήσει ή είναι υπό ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της περιοχής.

Η Eurobank έχει ανακαινίσει ένα “πράσινο” κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου και Σταδίου, με το νέο κτίριο να στεγάζει τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης. Αυτό το έργο αντικατοπτρίζει τις αρχές της ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Διακυβέρνησης) της τράπεζας.

Επίσης, η Alpha Bank ανακαινίζει εκ βάθρων το ιστορικό κτίριο στην οδό Σταδίου 40, με σχέδια για μετατροπή σε σύγχρονους γραφειακούς χώρους. Αυτή η προσπάθεια επίσης αποτελεί μέρος της συνολικής ανανέωσης της περιοχής.

Ένα άλλο σημαντικό έργο είναι η μετατροπή της Στοάς Αρσακείου σε ένα food hall που προωθεί την ελληνική μεσογειακή διατροφή και τους ελληνικούς παραγωγούς. Αυτό το έργο περιλαμβάνει επίσης εμπορικά καταστήματα με πρόσοψη στη Σταδίου.

Η Blend Development έχει αναλάβει τη μετατροπή ενός παλιού κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με υψηλή ενεργειακή απόδοση, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση της περιοχής.

Αυτές οι επενδύσεις αντικατοπτρίζουν τη φιλοδοξία για την αναβάθμιση και την ανανέωση της Σταδίου ως κεντρικού σημείου της Αθήνας, ενσωματώνοντας σύγχρονες τεχνολογίες και πρότυπα βιωσιμότητας με την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις