Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro παρουσιάζει τους Λειψούς ως “όμορφους ξένους” στον νέο της κατάλογο με τα «μυστικά» νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν το 2024. Επισημαίνει ότι οι Λειψοί, με τα πολλά εξωτικά νησάκια τους, αντιπροσωπεύουν έναν παράδεισο ομορφιάς που ενθουσιάζει τους επισκέπτες.
Ο δήμαρχος Φώτης Μάγγος εξηγεί ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για τη βελτίωση της υδατικής επάρκειας στους Λειψούς, παρά την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που αντιμετωπίζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει εγκατασταθεί ένα προηγμένο σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού ύδρευσης για την ανίχνευση διαρροών και τον έλεγχο της ενεργειακής απόδοσης, ενώ προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου ύδρευσης κατά 8 χιλιόμετρα για τη διασφάλιση ύδατος σε κάθε νοικοκυριό και την αυτονομία του νησιού στο πόσιμο νερό στο 100%.
Οι προσπάθειες αυτές έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης νερού και σε ενίσχυση της τοπικής παραγωγής. Ο Δήμος επιμένει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για κατοίκους και τουρίστες, καθώς και σε πρωτοποριακές προσπάθειες προβολής τουριστικών δράσεων, όπως το επιτυχημένο μουσικό βίντεο κλιπ (https://www.youtube.com/watch?v=4dT_xvC9-KM) που συνδυάζει την τοπική νησιωτική μουσική με ραπ και έχει ξεπεράσει τις 230,000 προβολές στο YouTube.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις