Αρχική Δήμοι Στο “κόκκινο” οι εκλογές στην Λαμία – Η ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση...

Στο “κόκκινο” οι εκλογές στην Λαμία – Η ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην πόλη της Λαμίας η δολοφονική και άνανδρη επίθεση κατά του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο νυν Δήμαρχος, άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του και του επιτέθηκαν σπάζοντας με πέτρες πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Το πολιτικό θερμόμετρο στη Λαμία έχει χτυπήσει “κόκκινο” εδώ και μέρες, με τον νυν Δήμαρχο να κατηγορεί τον αντίπαλο υποψήφιο του για απειλές και ύβρεις εις βάρος του ίδιου και της οικογένειας του.

Από την πλευρά του ο αντίπαλος υποψήφιος Δήμαρχος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι όλα αυτά είναι ψέματα και τα λέει τώρα που βλέπει ότι χάνει τις εκλογές. «Θα πάω αύριο στον Εισαγγελέα και θα καταθέσω μήνυση για όλα όσα είπε ο Δήμαρχος τα οποία είναι όλα ψέματα και τα λέει επειδή βλέπει ότι έρχεται συντριπτική ήττα στις εκλογές…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης που δέχτηκε από «αγνώστους» ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις για του Δήμους

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στον δήμαρχο και την οικογένειά του. Τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.

Υπογραμμίζει ότι προκαλεί εύλογη αγανάκτηση το γεγονός ότι αν και ο δήμαρχος Λαμιέων είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είχε γίνει αποδέκτης απειλών σε βάρος του και σε βάρος μελών της οικογένειάς του στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.

Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Αυτοδιοίκηση», καταλήγει το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου
Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2023, μετά από πρόταση του Προέδρου της Λάζαρου Κυρίζογλου, συζήτησε το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε από «αγνώστους», ο συνάδελφος Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος κι εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο συνάδελφο δήμαρχο και την οικογένεια του.
 Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.
 Μας προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωση του καταγγέλλει, ο ίδιος είχε γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.
 Ζητούμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.
 Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων.