Αρχική Δήμοι Η Γλυφάδα κερδίζει το στοίχημα της ανακύκλωσης

Η Γλυφάδα κερδίζει το στοίχημα της ανακύκλωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια πολύ σημαντική νίκη στη «μάχη» για τη μείωση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης πέτυχε ο δήμος Γλυφάδας. Με βάση τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά -16.8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017! Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη μεταβολή στο σύνολο των δήμων της περιφέρειας Αττικής ήταν -6.2%. Η μείωση, δηλαδή, των απορριμμάτων που πέτυχε ο Δήμος Γλυφάδας ήταν περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δήμοι της Αττικής πληρώνουν στον ΕΔΣΝΑ 49 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που εναποθέτουν στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Συνεπώς, οι συνολικά 2.784 λιγότεροι τόνοι που εναπόθεσε φέτος η Γλυφάδα στο ΧΥΤΑ, εκτός από το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, έχει και σημαντικό οικονομικό όφελος για το δήμο.

«Τον περασμένο Ιανουάριο κηρύξαμε επισήμως τη φετινή χρονιά ως έτος ανακύκλωσης για τη Γλυφάδα. Θέσαμε ένα φιλόδοξο στόχο, το 2018 να μειώσουμε τα απορρίμματα της πόλης μας που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής κατά 15%. Ήδη τον έχουμε ξεπεράσει και συνεχίζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Με πολλή και συστηματική δουλειά ο Δήμος μας εξοικονομεί πόρους και ενέργεια, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.