Ο σκύλος μπορεί να αποκτήσει την ευφυΐα  ενός δίχρονου παιδιού σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πολλές μελέτες έχουν γίνει γύρω από αυτό το θέμα, και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Ένας πολύ έξυπνος σκύλος και πολύ καλά εκπαιδευμένος είναι ικανός να μπορέσει να καταλάβει έως και 250 λέξεις, ενώ ένας σκύλος μεσαίας ευφυΐας είναι ικανός να καταλαβαίνει μέχρι τις 165 λέξεις

Με πιο εξειδικευμένη και συστηματική εκπαίδευση, ένας μέσος σκύλος μπορεί να μάθει μέχρι 165 λέξεις, καθώς και να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες όπως φύλαξη, ανίχνευση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών, ναυαγοσωστική κλπ.

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεστ, οι ερευνητές έχουν βρει, πως σχεδόν όλοι οι σκύλοι μπορούν να κατανοήσουν και να ξεχωρίσουν λέξεις, ήχους και χειρονομίες, με τον ίδιο τρόπο που τις αντιλαμβάνεται ένα δίχρονο παιδί.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων, χωρίς την χρήση κάποιας εξειδικευμένης εκπαίδευσης, μπορούν να μάθουν στο κατοικίδιο τους μέχρι 20 λέξεις, ξεκινώντας από τις πιο βασικές, όπως το “κάτσε”, “κάτω”, “έλα”, “μπάλα”, “χέρι” κλπ.

Οι ράτσες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάστασης, από πλευράς εκμάθησης εντολών και λέξεων, είναι οι εξής:Borzoi, Chow chow, Bulldog, Basenji,Afghan hound

Οι ράτσες οι οποίες θεωρούνται πιο έξυπνες, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι: Οι Μπόρντερ Κόλεϊ, Κανίς, Γερμανικός ποιμενικός, Γκόλντεν Ριτρίβερ, Ντόπερμαν Πίντσερ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις