Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) παραδίδει μαθήματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, αφού αποτελεί τον πρώτο φορέα του Δημοσίου που έχει εντάξει στην καθημερινότητά της και την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018

Με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Ορφανών Τέκνων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα ποσό που προσεγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Στις 16 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του συλλογικού συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε», κ. Παύλος Ραβάνης και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ηλίας Μουσταΐρας, παρέδωσαν στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, επιταγή ύψους 46.377,33 ευρώ που αφορά τα έσοδα ανακύκλωσης κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου 2021.

Το ποσό που συγκεντρώνεται κάθε χρόνο διανέμεται την περίοδο των Χριστουγέννων στους δικαιούχους.

Η Ελληνική Αστυνομία είχε βραβευτεί για τη δράση της στα Green Awards 2021 του ECONOMIST

Οι δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 4496 του 2017 έχουν νομική υποχρέωση να πραγματοποιούν χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε βραβευτεί για τη δράση της στον τομέα αυτό στα Green Awards 2021 τα οποία οργανώθηκαν από τον ECONOMIST.