Αρχική Ασφάλιση Οι δανειστές ζητούν «Γη και ύδωρ» – Στην ατζέντα αφορολόγητο, ομαδικές...

Οι δανειστές ζητούν «Γη και ύδωρ» – Στην ατζέντα αφορολόγητο, ομαδικές απολύσεις, προσωπική διαφορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Γή και ύδωρ» ζητούν οι δανειστές προκειμένου να κλείσουν τη δεύτερη αξιολόγηση και να συνεχίσει ανεμπόδιστα τη παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Οι «Θεσμοί» φαίνεται ότι δε βάζουν νερό στο κρασί τους ζητώντας από τη χώρα μας περισσότερες θυσίες σε όλα τα μέτωπα. Μοιραία οι φόβοι της κυβέρνησης για νέα σκληρά μέτρα που θα επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου κλιμακώνονται.

Οι δανειστές φαίνεται να έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα τη μείωση του αφορολογητου στα 7.000 ή 6.000 ευρώ από τα 8.636 που είναι σήμερα. Παράλληλα, ζητούν άμεση κατάργηση των φοροαπαλλαγών (έκπτωση φόρου 1,5% σε μισθωτούς συνταξιούχους στη μηνιαία παρακράτηση), απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε 2.700.000 συνταξιούχους, αλλά και αρκετών επιδομάτων, όπως θέρμανσης, φοιτητικό, κοινωνικού τουρισμού.

Τα παραπάνω μέτρα θα πλήξουν άμεσα τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από την μείωση του αφορολόγητου τα νοικοκυριά θα χάσουν τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πάντως, η ελληνική πλευρά δεν είναι διατεθιμένη να κάνει βήμα πίσω από τις “κόκκινες γραμμές” που έχει θέσει.