Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες – Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ

Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες – Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ, εκτιμά ότι το 2024 η ανεργία θα κινηθεί πάνω από το όριο του 10% και πλησίον της περιοχής του 10,3%.

Το μεγάλο «αγκάθι» για την ελληνική οικονομία παραμένει η ανεργία, καθώς παρά τα αρκετά «όπλα» που βγάζει τακτικά από τη φαρέτρα της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης τα ποσοστά παραμένουν διψήφια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μήνα του έτους η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,4%, καταγράφοντας, φυσικά, μείωση 0,9% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2023 (11,3%).

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΙΟΒΕ εκτιμά ότι το 2024 η ανεργία θα κινηθεί πάνω από το όριο του 10% και πλησίον της περιοχής του 10,3%.

Η ανεργία είναι... γένους θηλυκού - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ -  ΤΟ ΒΗΜΑ
Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται, ωστόσο, πως αναμένεται μικρή περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας το 2024, με εμφανή ωστόσο σημάδια επιβράδυνσης της θετικής τάσης.

Το Ινστιτούτο επισημαίνει ότι τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης της κυκλικής ανεργίας στενεύουν, ενώ πρόκληση αποτελεί η μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας και η αύξηση της συμμετοχής στην εργασία.

«Καθώς η χώρα προσεγγίζει μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας, οποιεσδήποτε μειώσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα ή έτη θα είναι αναπόφευκτα βραδύτερες. Παράλληλα με τη μείωση της κυκλικής ανεργίας, προτεραιότητα τίθεται στην αντιμετώπιση της εναπομένουσας διαρθρωτικής ανεργίας και της ανεργίας τριβής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστια η λίστα αναμονής στα νοσοκομεία – 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία»...

Νέα αύξηση κατά 5,6% τον Απρίλιο στα οικοδομικά υλικά

Αύξηση κατά 5,6% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά συνολικά τον Απρίλιο. Με εξαίρεση την...

Γαλάζια Σημαία 2024 :«Πρωταθλήτρια» η Χαλκιδική – 2η η Ελλάδα παγκοσμίως

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δώρο Πάσχα : Μετά από καταγγελίες πήραν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους

Φέτος παρατηρείται μείωση στον αριθμό των εργαζομένων που κατέθεσαν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας λόγω μη καταβολής του δώρου Πάσχα. Συγκεκριμένα, αφορά 1.012 εργαζόμενους σε...

Για ποιους “κόβεται” το επίδομα παιδιού από 1η Ιουλίου

"Κόβεται" το επίδομα του παιδιού του ΟΠΕΚΑ από την 1η Ιουλίου στην περίπτωση που δεν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την καταβολή του. Ειδικότερα τα...

Έτσι θα γίνει η πλατεία Κολωνακίου μετά τα έργα για το μετρό

Η δημιουργία ενός νέου σταθμού Μετρό στην πλατεία του Κολωνακίου εντάσσεται στην κατασκευή της Γραμμής 4, το Α’ τμήμα της οποίας θα συνδέει το Γαλάτσι...

Τα καφάσια με τις γαρίδες έκρυβαν 200 κιλά κοκαΐνης

Πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης έκρυβε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που εντοπίστηκε μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες στον Πειραιά και εξαρθρώθηκε από Υποδιεύθυνση Δίωξης...