Υπάρχουν αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε πολύ προσβλητική γλώσσα για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε ένα σχόλιο. Αυτό αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεται η στάση του προς αυτήν την κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου Ιταλών επισκόπων, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανακοινώθηκε ότι του ζητήθηκε η άποψή του σχετικά με το εάν πρέπει να επιτρέπεται στους άγαμους ομοφυλόφιλους άνδρες να εκπαιδεύονται για την ιεροσύνη. Ο Πάπας Φραγκίσκος αντέδρασε δηλώνοντας ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται αυτό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανέφερε στα ιταλικά ότι στην Εκκλησία υπάρχει ήδη έντονη “frociaggine”, μια εξαιρετικά προσβλητική λέξη. Αν και η συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, το σχόλιό του Πάπα έγινε γνωστό πρώτα μέσω της ιταλικής ιστοσελίδας Dagospia, και στη συνέχεια μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων της γειτονικής χώρας, τα οποία αναφέρθηκαν σε πολλαπλές πηγές. Η είδηση προκάλεσε απογοήτευση, καθώς ο Πάπας έχει δημοσίως εκφράσει τον σεβασμό του προς τους ομοφυλόφιλους σε πολλές περιπτώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις