Στην πολιτεία Νουέβο Λεόν του Μεξικού, η προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Κίνημα Πολιτών (Movimiento Ciudadano) εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς ένα από τα σκαλιά κατέρρευσε ενώ στην εξέδρα βρισκόταν ο υποψήφιος για την προεδρία, Χόρχε Άλβαρες Μάινες, μαζί με άλλα μέλη του κόμματος. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου εκατό τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον δήμο San Pedro Garza García. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, η εξέδρα κατέρρευσε λόγω ισχυρών ριπών ανέμου. Στην εξέδρα βρισκόταν ο υποψήφιος για την προεδρία, Χόρχε Άλβαρες Μάινες, μαζί με άλλα μέλη του κεντρώου κόμματος Κίνημα Πολιτών (Movimiento Ciudadano).

Ο 38χρονος Άλβαρες Μάινες, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 2ας Ιουνίου στο Μεξικό, μαζί με άλλα μέλη του κόμματός του, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον.

«Είμαι καλά και βρίσκομαι σε επικοινωνία με τις αρχές για να παρακολουθώ τις εξελίξεις γι’ αυτό που συνέβη. Το πιο σημαντικό που μας απασχολεί προς το παρόν είναι τα θύματα του δυστυχήματος», δήλωσε ο Μάινες στο X.

Τα μέλη της προεκλογικής του ομάδας που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται. «Επιστρέφω στο σημείο για να βρεθώ κοντά στα θύματα», ανέφερε.

Ο Μάινεζ ανέστειλε τις προεκλογικές του δραστηριότητες, όπως και οι άλλοι δύο υποψήφιοι για την προεδρία, η Claudia Sheinbaumκαι ο Xóchitl Gálvez.

Ο νυν πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, εξέφρασε τη θλίψη του για ό,τι συνέβη: «Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και την αλληλεγγύη μας στο Movimiento Ciudadano», δήλωσε.
Η υποψήφια του κόμματός του εξέφρασε επίσης την “αλληλεγγύη της για το συμβάν στην εκδήλωση του Movimiento Ciudadano στο Σαν Πέδρο του Νουέβο Λεόν”, διαβεβαιώνοντας ότι αποφάσισαν να “ακυρώσουν τη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στο Μοντερέι“.
Το ίδιο έκανε και η Xóchitl Gálvez, δεύτερη στις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας την αλληλεγγύη της “στους υποψηφίους του κόμματος στην πολιτεία και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση”.
Η τραγωδία συνέβη μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στο Μεξικό. Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη εθνική ανησυχία, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις