Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Το ελληνικό νησί που φημίζεται για την πιο αψεγάδιαστη παραλία παγκοσμίως


Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο ανακηρύχθηκε ανεπίσημα ως η καθαρότερη παραλία στον κόσμο.

Για να εντοπίσει τις πιο αψεγάδιαστες παραλίες, το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle διεξήγαγε μια έρευνα βασιζόμενο σε εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Η μελέτη περιλαμβάνει έναν κατάλογο με 50 παραλίες από 75 χώρες που κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις με βάση τις δημόσιες κριτικές από ταξιδιώτες.

Με εστίαση στις αγγλόφωνες κριτικές, το Florida Panhandle στη συνέχεια αξιολόγησε ποιες παραλίες σε όλο τον κόσμο, ανά χώρα και ήπειρο, είχαν το υψηλότερο ποσοστό αξιολογήσεων που αναφέρονταν σε καθαρά νερά.

Συνολικά, η έρευνα περιλαμβάνει ανάλυση περισσότερων από 2,4 εκατομμύρια κριτικών.

Σύμφωνα με τις κριτικές του Tripadvisor, η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη καθαρότητα των νερών της, με το 43,56% των επισκεπτών να επισημαίνουν αυτό το γεγονός.

Ένας ικανοποιημένος ταξιδιώτης συνοψίζει την εμπειρία του στην κριτική του για την παραλία Πράσσα: «Καθαρά νερά με απαλή απόχρωση τιρκουάζ, χρυσαφένια άμμος και μια πανέμορφη παραλία».

Συνολικά, η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά με οκτώ από τις δέκα κορυφαίες παραλίες στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά.

Οι ελληνικές παραλίες με τα καθαρότερα νερά

Οι ελληνικές παραλίες ξεχωρίζουν για τα καθαρά τους νερά, κάτι που δεν είναι παράξενο, αν λάβουμε υπόψη τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου και την εκτεταμένη ακτογραμμή της Ελλάδας.

Πρώτη στη λίστα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο με τα καθαρότερα νερά είναι η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο, με το 43,56% των ταξιδιωτών να αναφέρουν τη φράση “καθαρά νερά”.

Άλλη μια ελληνική παραλία που βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα είναι η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο, με το 37,82% των ταξιδιωτών να επισημαίνουν την καθαρότητα των νερών της.

Εκτός της Ελλάδας, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται το Pileh Bay στο Ko Phi Phi Lee της Ταϊλάνδης, με το 38,32% των ταξιδιωτών να αναφέρουν καθαρά νερά, καθώς και το Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας, με το 36,89% των ταξιδιωτών να κάνουν την ίδια παρατήρηση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους – Επιστήμονες εξηγούν το γιατί

Δεκάδες είναι τα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιων χελωνών σε λουόμενους, με το τελευταίο να σημειώνεται στην Μάνη, με τους ειδικούς να εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. «Οι...

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στόχοι για τη μείωση και την ανακύκλωση αποβλήτων

Τον Απρίλιο του 2024, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση συσκευασιών, ανταποκρινόμενο στην επιδεινούμενη επιβάρυνση του...

Το τσιμέντο της επόμενης γενιάς: Μετατρέποντας κτίρια σε αυτόνομες ενεργειακές μονάδες

Μια νέα έρευνα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από τσιμέντο φέρνει νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο, αναδεικνύοντας όμως και ζητήματα ασφάλειας. Σύμφωνα με αναφορές...

Οι ελέφαντες στην Αφρική χρησιμοποιούν ονόματα μεταξύ τους

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature Ecology & Evolution, οι αφρικανικοί ελέφαντες  ανταποκρίνονται σε ονόματα - κάτι που λίγα άγρια ζώα κάνουν. Τα...