Ο Μίλτος Τεντόγλου εκφράζει τις προτιμήσεις του, χωρίς υπεκφυγές. Αυτό έκανε όταν του ζητήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά διλλημάτων, δηλώνοντας πως προτιμά να κατακτήσει τη νίκη στον τελευταίο άλμα παρά στον πρώτο, αν και αναγνωρίζει τη δυσκολία του. Παρά ταύτα, ο μεγάλος στόχος του είναι το Πανελλήνιο, για το οποίο είναι διατεθειμένος ακόμα και να θυσιάσει ένα δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Γνωστός για την αντισυμβατική του προσωπικότητα, ο Τεντόγλου βρίσκει πιο εύκολο να υπογράψει 10.000 αυτόγραφα παρά να παραχωρήσει 10 συνεχόμενες συνεντεύξεις. Επιπλέον, γι’ αυτόν, το να γίνει ήρωας σε anime είναι πολύ πιο δελεαστικό από το να του φτιάξουν ένα κέρινο ομοίωμα σε μουσείο.

Ωστόσο, τα πράγματα δυσκολεύτηκαν όταν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε έναν μήνα πρωινών ξυπνημάτων και ένα μήνα συνεχούς γκρίνιας από τη φίλη του. Αν και έχει πει παλαιότερα ότι η φίλη του είναι η κινητήρια δύναμή του όταν του χαλάει τα νεύρα, επιλέγοντας τον πρωινό καφέ αποφάσισε να διατηρήσει την ευθύνη για τα άλματά του.

Τέλος, αν υπήρχε μια υπερδύναμη που θα διάλεγε, θα ήταν η αόρατος, γιατί -όπως ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια- θα ήταν πιο χρήσιμος έτσι.