Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε στο Mega ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «Δεν μπορώ να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος δημοκρατικός κόσμος. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προσωπικές ατζέντες. Συμφωνίες κορυφής για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα στη Κεντροαριστερά δεν θα κάνουμε. Προχωράμε μόνοι μας αλλά έχουμε ανοικτές τις πόρτες μας». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία ενός τέτοιου φορέα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι αυτά είναι απλώς σενάρια για την κεντροαριστερά, τα οποία θα συνεχίσουν να γράφονται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος με δική του πρωτοβουλία, χωρίς καμία πίεση από κανέναν.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ξανά ότι, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Ερωτηθείς αν θεωρεί τη στάση τους ανήθικη, ο κ. Κασσελάκης υπενθύμισε παρόμοιες δηλώσεις που είχε κάνει πριν από ένα χρόνο η Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υψηλά ποσοστά και στην εκλογική της περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει την εκτίμησή του ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι η κατάσταση για τον ίδιο στις εκλογές είναι μη αναστρέψιμη, καθώς ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί.

Σχετικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει, αλλά τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πλέον διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε επίσης ότι, παρά τις δύο διασπάσεις, το κόμμα κατάφερε να διατηρήσει την εκλογική του βάση σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, ανέφερε ότι το κόμμα ανέκτησε τη δύναμή του στις λαϊκές συνοικίες και κέρδισε δυναμικά κοινά.

Έντονη αντιπαράθεση Κασσελάκη – Πρετεντέρη: «Παραποιείτε τα λόγια μου» – «Τα ελληνικά μας δεν είναι ίδια»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του κ. Κασσελάκη στο κανάλι ΜEGA, υπήρξαν και στιγμές έντασης με τους δημοσιογράφους. Ο κ. Κασσελάκης, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με παλαιότερες δηλώσεις του στο περιοδικό Down Town, διευκρίνισε πως δεν είπε ότι το κόμμα του θα έβγαινε πρώτο στις συγκεκριμένες εκλογές. Απευθυνόμενος στον Γιάννη Πρετεντέρη, τόνισε: «Παραποιείτε τα λόγια μου», με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Τα ελληνικά μας δεν είναι ίδια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο του Γ. Πρετεντέρη λέγοντας «Με μεγάλη χαρά να με διορθώσει όποιος θέλει στα ελληνικά μου. Στο εξωτερικό και στα γαλλικά και στα γερμανικά και στα αγγλικά και στα ισπανικά, ο ελληνικός λαός θα ξέρει ότι θα τον εκπροσωπήσω άρτια»

«Είμαι περήφανος που δεν αλλάξαμε την πυξίδα μας. Βγάλαμε για πρώτη φορά θετική ατζέντα με φιλολαϊκές πολιτικές. Μας έλεγαν “λεφτόδεντρα”… τους έχω προκαλέσει τώρα ξεκάθαρα να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να λένε προεκλογικά λεφτόδεντρα και λεφτόδεντρα και μετά…» επισήμανε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι η υπόθεση του «Πόθεν Έσχες» άφησε μια άσχημη γεύση στον κόσμο για την πολιτική.

«Ο ελληνικός λαός με τίμησε και εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ και το εξαιρετικό ψηφοδέλτιό μας, να είμαστε και πάλι στις ευρωεκλογές αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μια διαδικασία εθνικών εκλογών, είναι ευρωεκλογές και το πλαίσιο της Ευρώπης μετράει. Είναι ένα πλαίσιο στο οποίο καλπάζει η ακροδεξιά και η αποχή. Όλη η Ευρώπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει πάει προς τη δεξιά και τις εθνικιστικές κορώνες. Γιατί οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις