Η έρευνα από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναζητείται η αιτία που οδήγησε στη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο PAL, στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα της Κηφισιάς, το μεσημέρι της Πέμπτης (12/6).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανακριτικό ξεκινάει από σήμερα να παίρνει καταθέσεις από το προσωπικό του εργοστασίου, ενώ παράλληλα αναζητούν και βιντεοληπτικό υλικό από την επιχείρηση.

Μία από τις πιθανές υποθέσεις που εξετάζονται είναι η εκδήλωση έκρηξης από μπαταρία.

Η Πυροσβεστική ερευνά τη φωτιά στο εργοστάσιο της PAL με στόχο τον προσδιορισμό των ακριβών αιτίων του περιστατικού. Ανάμεσα στα ερωτήματα βρίσκονται τα εξής :

  • Πού ακριβώς ξεκίνησε η φωτιά;
  • Ποια συστήματα ήταν παρούσα στο σημείο;
  • Ήταν η φωτιά σχετική με φόρτιση ή κάποια άλλη διαδικασία;
  • Υπήρξε πρόσφατη συντήρηση στα ενδιαφερόμενα συστήματα;

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο έκρηξης μπαταρίας, οι ειδικοί της Πυροσβεστικής δεν αποκλείουν την πιθανότητα ότι η μπαταρία μπορεί να ήταν σε οποιοδήποτε σημείο του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων, συστημάτων air-condition ή ακόμη και αυτοκινήτων.

Η έρευνα συνεχίζεται με ακρίβεια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στον χώρο του εργοστασίου για την αποκατάσταση της κατάστασης και τη συλλογή υλικού που θα δώσει απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις