Η Δίωξη Ναρκωτικών εξαπέλυσε νέα επιχείρηση κατά των εμπόρων ναρκωτικών, ανακαλύπτοντας πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης σε κατεψυγμένα καλαμαράκια, τα οποία είχαν φορτωθεί στο Περού με προορισμό την Κροατία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που είχε ως νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης της Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δημοσίων Οικονομικών, και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, καθώς και με τη βοήθεια ξένων αρχών, διενεργήθηκε έλεγχος στο λιμάνι του Πειραιά από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2024. Σε σύνολο 13 εμπορευματοκιβωτίων που προέρχονταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής, εντοπίστηκε κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης που υπερέβαινε τα 100 κιλά.

Μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που μετέφερε νόμιμα κατεψυγμένα καλαμαράκια από το Περού προς την Κροατία, ανακαλύφθηκε κρυμμένη κοκαΐνη σε 100 συσκευασίες, συνολικού βάρους 109 κιλών και 600 γραμμαρίων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις