Με το μάθημα της Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Οι υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.851 θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου για όλους τους υποψηφίους – τόσο από τα ΓΕΛ όσο και από τα ΕΠΑΛ.

Η γραπτή εξέταση ξεκινά στις 8:30 π.μ., ενώ η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις ώρες.

Μήνυμα Πιερρακάκη για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης ευχήθηκε στους υποψηφίους «Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλες και όλους».

«Να έχετε πίστη στις δυνατότητές σας», τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει: «Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, εμπιστευτείτε όλες τις ώρες δουλειάς τις οποίες έχετε αφιερώσει, εμπιστευτείτε τις δυνατότητές σας». «Να σκέφτεστε πάντα τη μεγάλη εικόνα, για να μπορέσετε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε ποιοι είστε, ποιες είστε», τους είπε. Τέλος, τους προέτρεψε να σκεφτούν πως δεν είναι κανείς μόνος και θα πρέπει να μην διστάζουν να μιλήσουν με τους φίλους, τους καθηγητές, τους γονείς τους – όλους όσους είναι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες των υποψηφίων σ’αυτή τη διαδρομή. Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει τα εξής: «Δεν κρίνεται τίποτε και δεν κρίνονται όλα σε μία εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας κι αυτό που θα κάνει τη διαφορά, εν τέλει, θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις