Γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του. Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και τέθηκε υπό κράτηση. Μετά τη σύλληψή του και την άσκηση ποινικής δίωξης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, διέταξε προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση εναντίον του δικηγόρου.

Ο 52χρονος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα στη μύτη και τα χέρια, καθώς και τραυματισμό στη γλώσσα. Παρά τα σοβαρά τραύματα, η γυναίκα δεν έχει υποβάλει μήνυση. Το ιατροδικαστικό πόρισμα, που θα εξετάσει τη γυναίκα, είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς θα καθορίσει αν τα τραύματά της προκλήθηκαν από πτώση ή από ανθρώπινο χέρι.

Το πρωί, ο δικηγόρος οδηγήθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια. Υποστηρίζει ότι η σύζυγός του τραυματίστηκε από πτώση στις σκάλες του σπιτιού τους, ισχυρισμός που δεν πείθει τις εισαγγελικές αρχές. Ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη αναφέρει ότι τα τραύματα δεν προήλθαν από πτώση, αλλά από ανθρώπινο χέρι.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι η 37χρονη είχε πέσει από τις σκάλες και δεν υπήρχε λόγος για αστυνομική εμπλοκή. Ωστόσο, ο γιατρός επέμεινε ότι τα τραύματα προήλθαν από ανθρώπινο χέρι και ανέφερε ότι η 37χρονη έγνεψε καταφατικά όταν τη ρώτησε αν ο σύζυγός της την τραυμάτισε.

Η ίδια στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι έπεσε από τις σκάλες και δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του συζύγου της. Παράλληλα, όταν οι αστυνομικοί της πρότειναν την τοποθέτηση panic button στο κινητό της, εκείνη συμφώνησε.

Ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα, υποχρεώθηκε να αναφέρει το περιστατικό στις αρχές, βάσει του νέου ποινικού κώδικα. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ενημέρωσε τον εισαγγελέα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα κρίνει την προέλευση των τραυμάτων της γυναίκας.

Τέλος, σημειώνεται ότι το 2017 ο ίδιος δικηγόρος είχε αντιμετωπίσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία από την τότε σύζυγό του, χωρίς ωστόσο να καταδικαστεί.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις