Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

ΕΣΠΑ: 65 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Επιμελητήριο Ημαθίας την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2021-2027. Η δράση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 65 εκατομμυρίων ευρώ και καλύπτει επτά Περιφερειακές Ενότητες. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε τη σημασία της δράσης για τις επιχειρήσεις της περιοχής, προσκαλώντας τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες. Οι τομείς παρέμβασης περιλαμβάνουν την καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον και την αειφόρο ενέργεια, τον τουρισμό, τις οπτικοακουστικές παραγωγές και τις μεταφορές, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές δράσεις που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικούς πόρους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, μεταξύ των οποίων:
-Πρώτοι σε όλη τη χώρα και από τους πρώτους σε όλη την Ευρώπη, υλοποιήσαμε τη δράση “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήσαμε 7.000 επιχειρήσεις και διασφαλίσαμε 25.000 θέσεις εργασίας μέσα στην πανδημία.
-Χρηματοδοτήσαμε τα επενδυτικά σχέδια περισσότερων από 320 τουριστικών επιχειρήσεων, με πόρους ύψους 100 εκ. ευρώ.
-Χρηματοδοτήσαμε τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού 120 τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών.
-Με τα “Κουπόνια Τεχνολογίας” και τα “Κουπόνια Καινοτομίας” χρηματοδοτήσαμε περισσότερες από 450 επιχειρήσεις και clusters.
-Στον Αναπτυξιακό Νόμο εγκρίναμε περισσότερες από 110 νέες επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ.
-Επιδοτούμε 480 άνεργους συμπολίτες μας για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
-Υλοποιήσαμε περίπου 3.000 έργα για δράσεις και επενδύσεις καινοτομίας, σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με χρηματοδότηση 700 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιωτική συμμετοχή που άγγιξε τα 300 εκ. ευρώ.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης τη συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια, τα οποία αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Σοκαριστικό Βίντεο: Δύο αεροσκάφη σε απόσταση αναπνοής στη Νέα Υόρκη

Δύο επιβατικά αεροπλάνα να διασχίζουν τον ουρανό σε απόσταση περίπου 200 μέτρων το ένα από το άλλο.

Κύκλωμα Εκβιαστών: Τάπερ και εφημερίδες χρησιμοποιούσαν για να καλύψουν τα ίχνη τους

Πληθώρα στοιχείων αποκαλύπτει την δράση του κυκλώματος που εκβιάζε καταστηματάρχες στην Αθήνα.

Προβλέψεις για την τιμή του ελαιόλαδου την επόμενη περίοδο

H πρόβλεψη για τη νέα ελαιοκομική περίοδο είναι αμφίρροπη.

Σέρρες: Νεαρός απειλεί και επιτίθεται σε εργάτες καθαριότητας

Ο νεαρός εξοργίστηκε και χτύπησε το μηχάνημα καθαριότητας με γροθιές, απειλώντας παράλληλα με μήνυση.

Ενημερωτικό Δελτίο

Σέρρες: Νεαρός απειλεί και επιτίθεται σε εργάτες καθαριότητας

Ο νεαρός εξοργίστηκε και χτύπησε το μηχάνημα καθαριότητας με γροθιές, απειλώντας παράλληλα με μήνυση.

Τοποθέτηση Κώστα Μπακογιάννη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, προειδοποίησε για τις συνέπειες της ακυβερνησίας σε έναν Δήμο του μεγέθους της Αθήνας.

Καταγγελία για επίθεση Αντιδημάρχου του Δήμου Ζωγράφου σε υπαλλήλους της υπηρεσίας του

Επίθεση σε εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου από αντιδήμαρχο καταγγέλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των υπαλλήλων στο Δήμο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση...

Η Le Figaro «υμνεί» τους Λειψούς – «Διαθέτουν μια εξωπραγματική ομορφιά που ερωτεύονται οι επισκέπτες»

Οι Λειψοί, με τα πολλά εξωτικά νησάκια τους, αντιπροσωπεύουν έναν παράδεισο ομορφιάς που ενθουσιάζει τους τουρίστες.