Η βόλτα μίας γυναίκας μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν ξαφνικά βρέθηκε παγιδευμένη σε κινούμενη άμμο σε παραλία στο Φίπσμπουργκ του Μέιν . Η Τζέιμι Άκορντ εξιστόρησε ότι η περιπέτειά της συνέβη ενώ εκείνη και ο σύζυγός της περπατούσαν κατά μήκος του κρατικού πάρκου Popham Beach. «Ήταν σαν να έπεσα σε ένα φρεάτιο», είπε στο PEOPLE. «Περπατούσαμε, μιλούσαμε, και ξαφνικά βρέθηκα στην άμμο». Βρέθηκε μέσα στην άμμο μέχρι τη μέση και είπε στον σύζυγό της «δεν μπορώ να βγω έξω».

Ευτυχώς, ο άντρας της την τράβηξε έξω και από την περιπέτεια της έμειναν μόνο λίγες γρατζουνιές στα πόδια. «Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο PEOPLE. «Πηγαίνω σε εκείνη την παραλία συχνά και μόλις με τράβηξε έξω, γυρίσαμε να δούμε τι είχε συμβεί γιατί υποθέσαμε ότι είχα πέσει σε μια τρύπα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Η παραλία είχε γεμίσει ξανά», περιέγραψε.

Αφού είχε αλλάξει τα ρούχα της, που ήταν καλυμμένα με «βρεγμένη τσιμεντοειδή άμμο», αποφάσισε να κάνει ανάρτηση για την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προειδοποιήσει τον κόσμο, ειδικά εκείνους που πηγαίνουν στην παραλία μόνοι τους.

«Αν η παραλία είναι άδεια, υπάρχουν μόνο ένα ή δύο άτομα και πέσεις σε κάτι τέτοιο χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις ή αν δεν μπορείς να βγεις έξω, είσαι κολλημένος», είπε. Ο Τζιμ Μπριτ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας, Διατήρησης και Δασοκομίας του Μέιν, είπε στο AP ότι αυτό που βίωσε η Άκορντ δεν είναι κάτι από ταινία του Χόλιγουντ. «Η υπερκορεσμένη άμμος δεν θα σε καταπιεί», είπε ο Μπριτ. Εξήγησε ότι η κλιματική αλλαγή ήταν παράγοντας, καθώς χειμερινές καταιγίδες ανακατεύθυναν το νερό του ποταμού σε μια περιοχή άμμου όπου οι επισκέπτες περπατούν συχνά. «Η άμμος είναι κορεσμένη με νερό και είναι πιο ασταθής», πρόσθεσε. Ωστόσο, σημείωσε ότι μπορεί να επιβιώσει κανείς από κινούμενη άμμο αν παραμείνει ήρεμος. «Ο κανόνας είναι να παραμείνετε ήρεμοι», είπε στο WCSH. «Χαλαρώστε. Βρείτε το δρόμο της επιστροφής».

Ο Sean Vaillancourt, υπεύθυνος της παραλίας για το Γραφείο Πάρκων και Γης του Μέιν, ενθάρρυνε επίσης τον κόσμο να παραμένει ήρεμος. «Πάρτε τον χρόνο σας και συρθείτε έξω αν χρειαστεί», είπε στο WFXT. «Μπορείτε επίσης να γείρετε μπροστά ή πίσω για να αιωρηθείτε. Όσο περισσότερο διασκορπίζετε το βάρος σας, τόσο πιο ελεύθερα μπορείτε να κινηθείτε».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις