Βάσει πληροφοριών, αναμένεται ότι οι αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ανακοινωθούν από τις 28 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου φέτος. Οι βάσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του Ιουλίου, παρόμοια με την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με έναν καθηγητή από ένα μεγάλο φροντιστήριο, υπάρχει πιθανότητα να παρατηρηθούν χαμηλότερες βαθμολογίες σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της δυσκολίας των φετινών θεμάτων στα δύο επιστημονικά πεδία.

Τα θέματα που εξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου φαίνεται να ήταν απαιτητικά, δυσκολεύοντας ακόμα και τους καλούς μαθητές. Ειδικότερα, τα Μαθηματικά είχαν σαφή διατύπωση, με τις προκλήσεις να εστιάζονται στους υπολογισμούς. Ως απαιτητική χαρακτηρίστηκε και η επιλογή στα Αρχαία Ελληνικά.

Στη Βιολογία, όπου εξετάστηκαν οι υποψήφιοι του 3ου επιστημονικού πεδίου, τα θέματα θεωρήθηκαν δύσκολα. Όσον αφορά στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τη δυσκολία των θεμάτων.

Στα αρχικά δεδομένα, φαίνεται ότι η σημασία των μαθημάτων βαρύτητας θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην καθοριστική διαμόρφωση των βάσεων και αναμένεται να έχει σημαντικές επιδράσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μέτριες ή ακόμα και πτωτικές βαθμολογικές αποτελέσματα για ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων.

Ωστόσο, όσον αφορά τις βάσεις, βρισκόμαστε ακόμα σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Οι διαφορετικοί παράγοντες βαρύτητας ανά πανεπιστημιακό τμήμα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αποκλίσεις στα επίπεδα μείωσης των βάσεων, ακόμη και μεταξύ ομοιόμορφων τμημάτων. Με άλλα λόγια, υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρηθούν πτώσεις στο ίδιο επιστημονικό πεδίο, είτε οριζόντιες είτε κατακόρυφες, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο κάθε πανεπιστημιακό τμήμα αντιμετωπίζει τα διάφορα μαθήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις