Νέο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, με το υγειονομικό σύστημα σε επιφυλακή. Ένας 30χρονος στη Νέα Υόρκη διαγνώστηκε με μεταδιδόμενη δακτυλίτιδα, προερχόμενη από εξαιρετικά μεταδοτικά στελέχη μυκήτων.

Το βακτήριο, με επιστημονική ονομασία Trichophyton mentagrophytes VII, προέρχεται από την Ασία και αναφέρονται κρούσματα και στην Ευρώπη, με την παρουσία του να αυξάνεται τον τελευταίο καιρό. Παρά ταύτα, αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στις ΗΠΑ.

«Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Trichophyton mentagrophytes τύπου VII [TMVII] είναι η τελευταία από μια ομάδα σοβαρών δερματικών λοιμώξεων που έχουν πλέον φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Δρ Avrom S. Caplan, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής Grossman του NYU.

Επιπλέον, ο γιατρός παρατήρησε ότι η νόσος προκαλεί εξάνθημα στο πέος, τους γλουτούς και τα άκρα του ασθενή, και μεταδίδεται κυρίως μεταξύ ανδρών που εμπλέκονται σε σεξουαλικές επαφές. Ο 30χρονος ασθενής είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Αγγλία, την Ελλάδα και την Καλιφόρνια, συμμετέχοντας σε τακτικές σεξουαλικές επαφές με άνδρες, ενώ κανένας από τους συντρόφους του δεν εμφάνισε κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Θεραπεία

Το Trichophyton indotineae είναι διαδεδομένο σε ευρεία κλίμακα στην Ινδία και απαιτεί θεραπεία με αντιμυκητιασικά, όπως η τερμπιναφίνη (γνωστή επίσης ως Lamisil). Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζει αντίσταση, προκαλώντας παρατεταμένη θεραπεία για πολλούς μήνες. Ορισμένοι ιατροί ενδέχεται να επιλέξουν τη χρήση του αντιμυκητιασικού χαπιού ιτρακοναζόλης, που είναι πιο ισχυρό, αλλά συνήθως αποφεύγεται λόγω των δυνητικών παρενεργειών όπως ναυτία και διάρροια, καθώς και της επιρροής του σε άλλες φαρμακευτικές αγωγές του ασθενούς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις