Στα κοινωνικά δίκτυα της Κίνας έχει ξεσπάσει μια έντονη αντιπαράθεση σχετικά με έναν καταρράκτη που υποτίθεται πως έχει υποστεί «βελτίωση». Ο συγκεκριμένος καταρράκτης, που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ο υψηλότερος στην Κίνα, βρίσκεται σε μια προστατευόμενη περιοχή που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες.

Ένας πεζοπόρος δημοσίευσε ένα βίντεο που αποκαλύπτει ότι η ροή του νερού από τον καταρράκτη του βουνού Yuntai προέρχεται από έναν σωλήνα που έχει τοποθετηθεί ψηλά στο βράχο

Οι αρμόδιοι του Yuntai Tourist Park παραδέχτηκαν την ύπαρξη του σωλήνα και επισήμαναν πως αυτή η «μικρή βελτίωση» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, με σκοπό να εξασφαλιστεί μια ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Το θέμα της προέλευσης του καταρράκτη Yuntai ως αποτέλεσμα μόνο ενός σωλήνα άρχισε να κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γίνοντας viral. Στην επαρχία Χενάν, οι καταρράκτες του Yuntai, με ύψος 312 μέτρων, αποτελούν μέρος του Γεωπάρκου Yuntai Mountain, το οποίο έχει καταταχθεί ως παγκόσμιο γεωπάρκο από την UNESCO.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια επισκέπτες ταξιδεύουν εκεί για να ανακαλύψουν τους γεωλογικούς θησαυρούς της περιοχής, οι οποίοι χρονολογούνται περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου είπαν σε ΜΜΕ ότι το νερό που χρησιμοποιούσαν για «βελτίωση» στους καταρράκτες ήταν νερό πηγής, προσθέτοντας ότι δεν θα βλάψει το φυσικό τοπίο.

«Δεν σεβόμαστε τη φυσική τάξη και δεν σεβόμαστε τους τουρίστες», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

«Πώς θα μπορούσε πια να λέγεται Νο.1 καταρράκτης», σχολίασε άλλος χρήστης στο Douyin.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις