Πολλοί μετεωρολόγοι προβλέπουν την έλευση μιας θερμής αέριας μάζας τον Ιούνιο, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας τις προσεχείς ημέρες, με την κορύφωση αναμένεται να σημειωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου παρατηρεί ότι “μετά τις 30 Μαΐου, η αστάθεια στα ηπειρωτικά περιορίζεται σημαντικά, ενώ παράλληλα η χώρα μπαίνει σε μια φάση αισθητής αύξησης της θερμοκρασίας, ανάλογα με την περιοχή”. Μια γραφική αναπαράσταση δείχνει ότι η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Προειδοποίηση από τον Τσατραφύλια για το Πρώτο Σοβαρό Κύμα Ζέστης

«Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

  • Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς
  • Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς
  • Δευτέρα 3/6: 37 βαθμούς
  • Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη

  • Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
  • Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
  • Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
  • Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς»

Μαρουσάκης προειδοποιεί: Αναμένονται Θερμοκρασίες άνω των 35°C σε Ορισμένες Περιοχές

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι τον ασταθή καιρό των προηγούμενων ημερών θα αντικαταστήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κολυδάς: «Ας μη βιαζόμαστε» 

«Ας μη βιαζόμαστε» τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μετά τις τοποθετήσεις μετεωρολόγων για κύμα υψηλής ζέστης τις επόμενες ημέρες, με την άφιξη του Ιουνίου.

«Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ.Κολυδάς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις