Πέρυσι, η Νταιάν Άμποτ είχε στείλει επιστολή στην εφημερίδα Observer, στην οποία έγραφε ότι η προκατάληψη που αντιμετώπιζε ο εβραϊκός λαός ήταν παρόμοια, αλλά όχι ταυτόσημη με ρατσισμό. Έκτοτε η συμμετοχή της στο κόμμα είχε ανασταλεί. Η Νταιάν Άμποτ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στο βρετανικό  κοινοβούλιο το 1987 με το Εργατικό Κόμμα, ήταν στενή σύμμαχος του πρώην ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και ανήκε στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

«Αντιμετώπισαν αναμφίβολα προκατάληψη. Αυτή είναι παρόμοια με το ρατσισμό και οι δύο λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά σαν η μία να μπορούσε να αντικαταστήσει την άλλη», έγραψε στην επιστολή.

«Είναι αληθεια ότι πολλοί τύποι λευκών ανθρώπων με σημεία διαφοράς, όπως οι κοκκινομάλληδες, μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτή την προκατάληψη».

«Ωστόσο δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με το ρατσισμό σε όλη τη ζωή τους».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιστολή αυτή, ζήτησε συγγνώμη αλλά η ιδιότητά της ως μέλους του κόμματος ανεστάλη. Μιλώντας η ίδια σήμερα στο BBC, ανέφερε πως εντάχθηκε και πάλι στο κόμμα, όμως «μου απαγορεύεται να είμαι υποψήφια των Εργατικών».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις