Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν πρόκειται να περάσουν τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες στη ΔΟΥ Χαλκίδας με φερόμενη ως αρχηγό την προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Πρόκειται για την 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας τον 52χρονο Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η προϊσταμένη της εφορίας που περιγράφεται ως Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης , φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «Πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Σε μία από τις φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η διευθύντρια με τον λογιστή που συμμετείχε στο κύκλωμα, συζητούν ενδεχομένως αναφέρονται μεταξύ άλλων πως ο … έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ κι ότι «Α, έχει λεφτουδάκια» : 

  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000 ευρώ. Ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
  • Μέλος: Πόσα έχει;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: 75.
  • Μέλος: Α, έχει λεφτουδάκια.
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει λεφτουδάκια.
  • Μέλος: Και 600 που θα πάρει;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι, έχει.
  • Μέλος: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν ξέρω, γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
  • Μέλος: Το ξανασκέφτομαι τώρα.

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει τέσσερα σημειωματάρια που κατασχέθηκαν. Στο γραφείο της προϊσταμένης της εφορίας βρέθηκε σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονται ονόματα μελών της οργάνωσης και εμπλεκομένων, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.

Με απόφαση της ΑΑΔΕ οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διετάχθη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος.

«Η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται» επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών φορολογουμένων , από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις