Από τις φυλακές της Αλβανίας, ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε ότι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, θα υπερασπίσει τα ίδια θέματα, αλλά από διαφορετική θέση.

Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε την πρόθεσή του να προστατεύσει τα δικαιώματα των Αλβανών Ελλήνων από τη θέση του δήμαρχου, αλλά η κυβέρνηση του Ράμα του το απαγόρευσε με πρωτοφανείς τρόπους.

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Φρέντι Μπελέρης επεσήμανε ότι το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, ο πολιτισμός και η θρησκεία δεν είναι αυτονόητα για τους Έλληνες της Αλβανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής, τόνισε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στο αλβανικό δίκαιο.


Εκτίμησε, επίσης, ότι το θέμα του θα καταλήξει σε οριστικό τέλος, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει τον κ. Ράμα να επιδεικνύει διάθεση για συνεννόηση. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι αναμένεται το εφετείο, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της ποινής.

Σε κάθε περίπτωση, αν η ποινή παραμείνει η ίδια, ο Φρέντι Μπελέρης αναμένεται να αποφυλακιστεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου το αργότερο.Τέλος, επεσήμανε ότι εάν αθωωθεί και ο νόμος το επιτρέψει, θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του δημάρχου στη Χειμάρρα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις