Τρέχει η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα “Μάθε Πού Ψηφίζεις” του υπουργείου Εσωτερικών σε ποιο εκλογικό τμήμα ανήκουν με βάση τη διεύθυνσή τους.

Επιπλέον, πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο για να μπορέσουν να ψηφίσουν. Ταυτοποίηση μπορεί να γίνει και με τη χρήση ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Μάθε που ψηφίζεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2024 (Περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024, και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024).

«Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».

Δεν εμφανίζεται ειδική ένδειξη στους εκλογείς οι οποίοι επέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Οι εκλογείς αυτοί θα ενημερωθούν για την αποστολή του εκλογικού υλικού με email και/ή SMS. Αν δεν παραληφθεί ο φάκελος επιστροφής επιστολικής ψήφου από την αρμόδια επιτροπή συλλογής έως το Σάββατο 8/6/2024 και ώρα 17:00, οι ανωτέρω εκλογείς, αφού ενημερωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την ημέρα των εκλογών μεταξύ 11:00 και 19:00 στο εκλογικό τμήμα που εμφανίζεται στο Μάθε Πού Ψηφίζεις.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις