Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Έναρξη αιτήσεων για Κοινωνικό Τουρισμό: Πώς να υποβάλετε την αίτησή σας και τι προβλέπει το πρόγραμμα

Σήμερα ανοίγουν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ, προσφέροντας στους δικαιούχους την ευκαιρία για φθηνότερες ή ακόμα και δωρεάν διακοπές. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, μέχρι τις 9 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59.

– 0 03.06 & 04.06

– 1 05.06 & 06.06

– 2,3,4 07.06

– 4,5,6 08.06

– 7,8,9 09.06

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024, προσφέροντας 300.000 επιταγές. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν έως και 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, με μικρή συμμετοχή.

Ειδικά σε νησιά όπως Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο, οι δικαιούχοι μπορούν να απολαύσουν έως και 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή, ενώ σε ορισμένους δήμους όπως οι Ιστιαία-Αιδηψός και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Βόρειας Εύβοιας και ο Έβρος, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις μπορούν να φτάσουν έως και 12, με την προσθήκη φέτος της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Το πρόγραμμα επιδότησης παραμένει σε υψηλά επίπεδα κατά 20% για τον πιο ζωηρό μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, καθώς και για τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αυτή η επιδότηση ισχύει σε όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα στη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο και τη Θεσσαλία (εκτός από τα Σποράδες).

Εκτός από τη διαμονή, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με συμμετοχή των δικαιούχων στο 25%. Για τα άτομα με αναπηρία, τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα παρέχει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς, ΑμεΑ και δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα. Για τα ΑμεΑ, υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, χωρίς κύρωση αν δεν χρησιμοποιήσουν τις επιταγές τους.

Για τους γονείς, υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, μοριοδοτούνται όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν τις έλαβαν λόγω μοριοδότησης στα δύο προηγούμενα προγράμματα.

Οι δικαιούχοι

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Οι συνταξιούχοι επιστρέφουν στη δουλειά, οι νέοι δεν βρίσκουν

Την ώρα που αρκετοί νέοι αδυνατούν να βρουν δουλειά, περίπου 100.000 συνταξιούχοι μπαίνουν δυναμικά στην αγορά εργασίας, σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες...

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας...

Κρήτη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα οικοδόμου που έπεσε από σκαλωσιά

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Τετάρτης στα ,Φαλάσαρνα με θύμα έναν 60χρονο ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε οικοδομή όταν...

Αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους – Ποιους αφορά

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υποβάλει αίτηση...