Με ανοιχτό λεωφορείο έφτασε στον Πειραιά ο θριαμβευτής Ολυμπιακός, φέρνοντας μαζί του το τρόπαιο του Conference League, το οποίο κατέκτησε μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό της OPAP Arena.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στο Δημοτικό Θέατρο λίγο πριν από τις 5 το ξημέρωμα της Πέμπτης, όπου τους περίμεναν οι οπαδοί τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα που κατακτά ελληνική ομάδα.

«Κάναμε έναν άθλο, σας ευχαριστώ όλους. Να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σας», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης από την εξέδρα που είχε στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο και υπό τους ήχους το «We are the champions» σήκωσε το ευρωπαϊκό κύπελλο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός, Κώστας Φορτούνης: “Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, κάναμε έναν άθλο, σάς ευχαριστούμε όλους. Θέλω να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σας και όλοι μαζί να πάμε για ευρωπαϊκά

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πλημμύρισαν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, περιμένοντας τους θριαμβευτές της OPAP Arena. Γύρω στις 4:45 τα ξημερώματα, ο κόσμος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο επιτελείο, που γιόρταζαν πάνω στο ανοιχτό λεωφορείο.

Ακόμη και ο Μεντιλίμπαρ, παραβιάζοντας τη συνήθειά του, τραγουδούσε συνθήματα. Οι παίκτες κατέβηκαν από το πούλμαν και πήραν θέση μπροστά από τη σκηνή που είχε στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Οι τροπαιούχοι, συνοδευόμενοι από την ερυθρόλευκη λαοθάλασσα, έφτασαν στον προορισμό τους και ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο. Εκεί τους περίμεναν, εκτός από τους φιλάθλους, ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

“Το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτήν τη νύχτα θέλω να τη χαρούμε ιδιαίτερα ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος προπονητής μας και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα. Να είστε όλοι καλά” δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης