Ο ανασχηματισμός φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών εδώ και μέρες, με το κυβερνητικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει σήμερα μια κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία είχε αναβληθεί από τον Μάιο, πριν από τις ευρωεκλογές. Εάν δεν υπάρξουν πρωινές εκπλήξεις με ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή η συνεδρίαση αναμένεται να είναι η τελευταία για αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, είτε πρόκειται για τη γενική τους συμμετοχή είτε για την παραμονή τους στις τρέχουσες θέσεις τους. Ορισμένοι από τους «κορυφαίους» υπουργούς φέρεται να φλερτάρουν με την έξοδό τους από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ άλλοι μπορεί να μετακινηθούν σε άλλα πόστα.

Τις τελευταίες μέρες και ώρες, οι υπουργοί αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας προσπαθεί να αλιεύσει πληροφορίες για την προσωπική του πολιτική πορεία, ενώ η δημοσιογραφική κοινότητα προσπαθεί να εκμαιεύσει στοιχεία, εκτιμώντας ότι η σημερινή μέρα μπορεί να φέρει ανακοινώσεις. Παράλληλα, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για ορκωμοσία στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναμονή και Προβληματισμός στους Υπουργούς

Είναι προφανές ότι πολλοί υπουργοί εμφανίζονται ιδιαίτερα αμήχανοι και προβληματισμένοι για την εξέλιξη των πραγμάτων. Μεταξύ των σημερινών εισηγητών στο υπουργικό συμβούλιο είναι ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. Αν και τα θέματα που θα εισηγηθούν δεν είναι όλα εξίσου σημαντικά, εκτιμάται ότι όλοι θα παραμείνουν στο υπουργικό σχήμα και μετά τις παρεμβάσεις που αναμένονται.

Αναμένεται να φανεί αν κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει κάποιο στίγμα για τις προθέσεις του όσον αφορά το μέλλον της κυβέρνησης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και μια πολιτική συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με την ατζέντα να μην είναι ιδιαίτερα μακρά ή σύνθετη. Το υπουργικό συμβούλιο φαίνεται να προτάθηκε περισσότερο για να επιδειχθεί προς τα έξω μια εικόνα κανονικότητας και όχι για να καλέσει ο Πρωθυπουργός τους υπουργούς του χωρίς ατζέντα.

Σταθερότητα στο Μέγαρο Μαξίμου

Όσον αφορά το Μέγαρο Μαξίμου, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος επικοινωνίας Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο, προτάθηκε για μια θέση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, αυτή η μετακίνηση δεν τελεσφόρησε, και μένει να δούμε αν θα αξιοποιηθεί με κάποιον άλλο τρόπο. Οι Μάκης Βορίδης, Στέλιος Κουτνατζής, Άκης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Κοντογεώργης παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν να έχουν συγκεκριμένες αποστολές.

Με τα σημερινά δεδομένα, η αγωνία συνεχίζεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς οι υπουργοί και οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού και τις πιθανές ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις