Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου στο Geiranger, ένα χωριό γνωστό για τα εντυπωσιακά φιόρδ του, που είναι καταχωρημένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Μάρθα Λουίζα, πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ και της βασίλισσας Σόνιας της Νορβηγίας, και ο Βέρετ θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης, ενώ οι καλεσμένοι θα απολαύσουν ποικίλες δραστηριότητες. Αυτές περιλαμβάνουν ένα τρίωρο ταξίδι με σκάφος γύρω από τις νορβηγικές ακτές και βραδιές με δείπνο και χορό. Το προσκλητήριο καθορίζει το ενδυματολογικό κώδικα ως «sexy and cool».

Η πριγκίπισσα ανακοίνωσε πρόσφατα στο Instagram ότι η εφημέριος Margit Lovise Holte θα τελέσει το γάμο τους στο Geiranger στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με τη γαμήλια λειτουργία της Νορβηγικής Εκκλησίας. Ο Michael Beckwith, ιδρυτής και πνευματικός διευθυντής της Νέας Σκέψης στο Διεθνές Πνευματικό Κέντρο Agape στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή με έναν χαιρετισμό. Η Μάρθα Λουίζα εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για την επερχόμενη ημέρα.

Το 2022, η Μάρθα Λουίζα, διαζευγμένη και μητέρα τριών κοριτσιών, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα πριγκιπικά της καθήκοντα για να επικεντρωθεί στην εναλλακτική ιατρική μαζί με τον αρραβωνιαστικό της. Αν και το παλάτι ανακοίνωσε ότι η Μάρθα θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά της, δεν θα χάσει τον τίτλο της πριγκίπισσας, όπως επιθυμούσε ο βασιλιάς. Παρόλα αυτά, το ζευγάρι αποφεύγει τη σύνδεσή του με τη βασιλική οικογένεια.

Η 51χρονη Μάρθα, που έχει εργαστεί ως μέντιουμ και ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλά με αγγέλους, προκάλεσε αίσθηση στη Νορβηγία με τη σχέση της με τον Ντούρεκ Βέρετ, κυρίως λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεών του, όπως ότι «ο καρκίνος είναι μια επιλογή». Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, το 17% των Νορβηγών εξέφρασαν αρνητική γνώμη για τη βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις