Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Γρήγορο ίντερνετ: Ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ – Τι δείχνουν στοιχεία της Eurostat

Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει η Ελλάδα στo γρήγορο internet, παρά τη σημαντική ανάπτυξη που καταγράφηκε την τελευταία τριετία, με την κάλυψη μάλιστα των αραιοκατοικημένων περιοχών της χώρας με δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, όπως οπτικών ινών, να είναι μηδενική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, μόνο το 19,8% των ελληνικών νοικοκυριών είχε το 2021 πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες internet έναντι 70,2% στο σύνολο της ΕΕ.

γρήγορο ιντερνετ, Eurostat

Αγνωστο έως το 2018 το γρήγορο internet

Στην Ελλάδα, το γρήγορο internet ήταν κάτι ουσιαστικά άγνωστο έως το 2018, όταν η κάλυψη αφορούσε μόνο το 0,4% των νοικοκυριών, ενώ στην ΕΕ η ανάπτυξη ήταν ταχύτατη μετά τοπ 2013, όταν το αντίστοιχο ποσοστό κινείτο στο 16%.

Στην ΕΕ βελτιώθηκε, επίσης, η πρόσβαση αραιοκατοικημένων περιοχών σε γρήγορο internet καθώς το σχετικό ποσοστό αυξήθηκε από μόλις 4% το 2013 στο 37% πέρυσι. Αντίθετα, στην Ελλάδα, οι κάτοικοι των αραιοκατοικημένων περιοχών δεν είχαν κάλυψη από δίκτυα οπτικών ινών ή άλλα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

Η Μάλτα είναι η χώρα της ΕΕ με καθολική πρόσβαση (100%) των νοικοκυριών της σε γρήγορο internet, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο (96%), τη Δανία (95%) και ην Ισπανία (94%).

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Η κόρη του Mπραντ Πιτ αποκήρυξε τον πατέρα της – Άλλαξε το επίθετο της σε “Τζολί”

Ολοένα και μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του Μπραντ Πιτ και των παιδιών που απέκτησε με την Αντζελίνα Τζολί με τις σχέσεις τους να είναι σε τεντωμένο...

Έλον Μασκ: Αναζητά δεύτερο υποψήφιο για εμφύτευμα στον εγκέφαλο

Μπορεί ο Έλον Μασκ να έχει γίνει γνωστός για την ίδρυση της Tesla και την κυριαρχία της καλιφορνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο,...

Reuters : Ο Πούτιν επιθυμεί εκεχειρία στα σύνορα

Σύμφωνα με τέσσερις πηγές από τη ρωσική πλευρά που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να είναι έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία...

Κλοπή σε σούπερ μάρκετ από… δύο Λαμπραντόρ

Δύο πανέμορφα λαμπραντόρ βρέθηκαν να εξερευνούν τα ράφια ενός καταστήματος στο Leintwardine του Χερεφορντσάιρ, στην Βρετανία. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ένα...