Αρχική Διεθνή Google: Αυτά έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021

Google: Αυτά έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκεκριμένα η λέξη κλειδί e-class βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων των Ελλήνων στη λίστα Year in Search της Google και στα Google Trends για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ ακολουθούν τα survivor spoiler, edupass.gov.gr, self testing.gov.gr και Euro2020.

Ο κορονοϊός στα Google Trends

Όσον αφορά την πανδημία και τον κορονοϊό, οι χρήστες από την Ελλάδα αναζήτησαν πληροφορίες για λέξεις-κλειδιά όπως τα self-testing.gov.gr, κρούσματα σήμερα, πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, νέα μέτρα, freedom pass, πρόληψη της covid-19, Astrazeneca, σχολική κάρτα covid-19.

Η λίστα με τους διασήμους που ξεχώρισαν

Η λίστα με τις διασημότητες στα search της Google περιλαμβάνει τους Δημήτρη Λιγνάδη, Πέτρο Φιλιππίδη, Στέφανο Τσιτσιπά, Ηλιάνα Αραβή, Γιώργο Κιμούλη, Μαρία Σάκκαρη, Τάσο Ξιαρχό, Μένιο Φουρθιώτη, Σοφία Μπεκατώρου και Lamanif.

Στην κατηγορία διάσημοι που έφυγαν από τη ζωή οι Έλληνες αναζήτησαν πληροφορίες από τη Google για τους Mad Clip, Φώφη Γεννηματά, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Καραϊβάζ, Τόλη Βοσκόπουλο, Δήμητρα της Μυτιλήνης, DMX, Τάκη Μουσαφίρη, πρίγκιπα Φίλιππο της Αγγλίας, Γκέλυ Μαυροπούλου.

Οι ερωτήσεις της καθημερινότητας

Οι χρήστες στην Ελλάδα χρησιμοποίησαν το ψαχτήρι της Google και για ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχόλησαν, αναζητώντας πληροφορίες και ειδήσεις. μεταξύ αυτών ρώτησαν την Google για τα Γλυκά Νερά, την Απογραφή 2021, την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τη Φωτιά, το Επίδομα θέρμανσης, τα Νέα μέτρα, την Ψηφιακή μέριμνα, τον Σεισμό Τώρα, τη Βαρυμπόμπη και το Mad Clip τροχαίο.

Αθλητικά και τηλεοπτικά που ξεχώρισαν

Στα αθλητικά γεγονότα στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων βρίσκονται το Euro2020, η Super League, το ΝΒΑ, το Rolland Garros, το Champions League, η Premier League ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρέθηκαν στην 8η θέση.

Για τα τηλεοπτικά, οι αναζητήσεις στη Google με την εξαίρεση του Squid Game περιλαμβάνουν σειρές και reality όπως Survivor, Σασμός, Η γη της Ελιάς, Έξαψη, Σιωπηλός Δρόμος, Η Φάρμα, GNTM4.

Οι περίεργες αναζητήσεις

Οι χρήστες της Google ωστόσο αναζητούν και πληροφορίες για ζητήματα που δεν βρίσκονται στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με τα Google Trends της χρονιάς που φεύγει οι χρήστες έψαξαν: Τι είναι το Άσπεργκερ, τι είναι ο ειλεός, τι είναι η μυοκαρδίτιδα, τι είναι το ΚΕΘΕΑ, τι είναι οι Ταλιμπάν