Αρχική Υγεία Γώγος: Για την απόκτηση ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του...

Γώγος: Για την απόκτηση ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι, αν και τα νέα για την πανδημία είναι καλά, απέχουμε ακόμη αρκετά από το να χτίσουμε τείχος ανοσίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι για να αποκτήσουμε ανοσία πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού.

Μάλιστα, όπως είπε, με τα νέα στελέχη που κυριαρχούν, ίσως αυτό το 70% να χρειαστεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

Στην Ελλάδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει εμβολιαστεί έστω και με μια δόση το 43% του πληθυσμού, άρα απέχουμε ακόμη αρκετά από το 70% και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια παγκόσμια πανδημία και σε αυτό το επίπεδο ο εμβολιασμός κινείται αρκετά χαμηλότερα.

Ο κ. Γώγος υπογράμμισε ακόμα ότι όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι βελτιωμένοι και μάλιστα προβλέπεται ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να προκύψουν νέες εξάρσεις.

Αναφορικά τις μάσκες, ο κ. Γώγος είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες οδηγίες και θα αφορούν όλο τον πληθυσμό καθώς πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη όταν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι εδώ τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι καλό θα είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, κυρίως για δική τους προστασία.