Αρχική Διεθνή Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο γιατί ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κλιματικής κρίσης», δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Μαδρίτη εν όψει της πορείας για το κλίμα απόψε, στόχος της οποίας είναι η άσκηση πίεσης στις χώρες που συνεδριάζουν στην 25η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP25).

«Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε η Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές στη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

«Δεν μπορούμε να περάσουμε κι άλλες μέρες χωρίς να ληφθούν πραγματικά μέτρα», πρόσθεσε η 16χρονη Σουηδέζα, η οποία έγινε η ηγερία της υπεράσπισης του πλανήτη από τον Αύγουστο του 2018, τότε που άρχισε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή, απέχοντας από τα σχολικά μαθήματα.

«Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο και παγκοσμίως, δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση», κατήγγειλε.

«Δεν είναι παντοτινή λύση τα παιδιά να χάνουν το σχολείο» για να διαμαρτυρηθούν, «δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση», πρόσθεσε η Γκρέτα.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφθασε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη σιδηροδρομικώς από τη Λισαβόνα, αφού προηγουμένως διέσχισε τον Ατλαντικό με καταμαράν. Θα μετάσχει σε διαδήλωση απόψε για να προτρέψει τις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού, οι οποίες συνεδριάζουν στη COP25 στην ισπανική πρωτεύουσα, να αναλάβουν δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.