Αρχική Διεθνή Γκέιτς: Οι θάνατοι από Covid θα πέσουν στα επίπεδα της γρίπης το...

Γκέιτς: Οι θάνατοι από Covid θα πέσουν στα επίπεδα της γρίπης το 2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς εκτίμησε ότι αν δεν εμφανιστούν νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορονοϊού, οι θάνατοι και τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορoνοϊό μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του 2022.

Ο Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, τόνισε ότι με τη βοήθεια της φυσικής ανοσίας, της ανοσίας των εμβολίων και των επερχόμενων χαπιών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό νέων ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραματικά».
Οι θάνατοι από την Covid και τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλό νέο και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι θα περιοριζόμαστε μόνο από τα logistics και την ζήτηση», πρόσθεσε ο Γκέιτς μιλώντας στον αρχισυντάκτη του Bloomberg John Micklethwait.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες