Γιώργος Μουρούτης, έκπληξη και τεράστια τιμή η πρόσκληση του πρωθυπουργού,  για την υποψηφιότητα μου στις ευρωεκλογές

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, εκδότης και δημοσιογράφος, Γιώργος Μουρούτης και δήλωσε «μου προτάθηκε να είμαι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές από την παράταξή μου και από τον Πρωθυπουργό και ξέρετε ότι όταν σου προτείνουν κάτι τέτοιο, δεν έχεις το δικαίωμα να πεις όχι όταν σε καλεί η παράταξή σου και πάνω απ’ όλα η πατρίδα σου, δεν έχεις επιλογή. Και σας το λέω αυτό διότι εγώ τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι εκτός πολιτικής. Έχω τις επιχειρήσεις μου κυρίως έχω μία επιχείρηση που εκδίδει βιβλία . Θεωρώ πως έμμεσα όλοι ασχολούμαστε με την πολιτική. Αφορά τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την οικογένειά μας, το περιβάλλον μας. Θέλω να πω, ειδικά η Ευρώπη, ειδικά οι ευρωπαϊκές εκλογές-γιατί ο κόσμος πιθανότατα να μην το ξέρει-στην Ευρώπη παράγεται το 80% των νόμων που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή μας εδώ στην Ελλάδα.

Γ. Μουρούτης στο Πρώτο για ευρωεκλογές: Έκπληξη και τεράστια τιμή η  πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχω σε αυτές (audio) | NEWSFIRE.GR

Γι’ αυτό και έχει αξία η επιλογή που θα κάνουμε στις εκλογές. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι λίγο πιο ήσσονος σημασίας. Πιθανότατα να θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα με εθνικά τοπικά χαρακτηριστικά ή να θέλει ο καθένας είτε θετικά είτε αρνητικά, να στείλει το μήνυμα του για το πρόβλημα ή για τις θέσεις ή για το οτιδήποτε τον έχει στενοχωρήσει ή τον έχει ικανοποιήσει. Όμως, αυτό το μήνυμα, έχει πάντα συνέπειες. Και εγώ αυτές τις συνέπειες δεν τις βάζω μόνο στο πολιτικό επίπεδο της εγχώριας σκηνής. Το βάζω και στην καθημερινότητά μας».

Ερωτηθείς έπειτα, για το αν ήταν έκπληξη για εκείνον η πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο κος Μουρούτης απάντησε το εξής «εγώ δεν είχα ποτέ πρόθεση να εμπλακώ ενεργά στην πολιτική. Ήταν κάτι το οποίο δεν ήταν ποτέ στην προτεραιότητά μου. Όμως, η Ευρώπη και το Ευρωκοινοβούλιο και τα ζητήματα που συζητούνται στην Ευρώπη με ενδιαφέρουν και τα παρακολουθώ στενά, επιστημονικά, αν θέλετε και επαγγελματικά. Πράγματι ήταν έκπληξη, αλλά είναι τεράστια τιμή. Δεν σας κρύβω ότι είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Με αφήνει πίσω σε πάρα πολλά επαγγελματικά ζητήματα. Για να καταλάβετε τώρα θα έπρεπε να είμαι στο εξωτερικό, υπάρχει μεγάλη έκθεση παιδικού βιβλίου στην Μπολόνια που είναι τεράστιο εκδοτικό γεγονός.

Αφήνω πίσω τα επαγγελματικά μου, όμως τα αφήνω για να δώσω μια μάχη με μεγάλη χαρά και με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί πιστεύω και στην Ευρώπη ως θεσμού προστασίας, ανάπτυξης και αξιών για την πατρίδα μου στην Ευρώπη και προφανώς και για τις ιδέες της παράταξής μου, της κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκής, που και έβαλε και κράτησε την χώρα στην Ευρώπη σε δύσκολες συγκυρίες . Πράγματι είμαι αποφασισμένος να πάω στην Ευρώπη και να δουλέψω με μεγάλη ένταση και με μεγάλο πάθος για τέσσερα ζητήματα: το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή, τις τεχνολογικές εξελίξεις/τεχνητή νοημοσύνη και τη γνώση του κώδικα»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις