Αρχική Υγεία Γιατί πρέπει να δράσουμε τώρα! – Δείτε πίνακες για το πώς εξαπλώνεται...

Γιατί πρέπει να δράσουμε τώρα! – Δείτε πίνακες για το πώς εξαπλώνεται ο ιός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με άρθρο του στον ιστότοπο «Medium.com», που έχει λάβει 17 εκατομμύρια προβολές το τελευταίο 48ωρο, ο Tomas Pueyo κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε πολιτικούς, τοπικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες για την επέλαση του κορωνοϊού.

«Με όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με τον κορωνοϊό, είναι πολύ δύσκολο να λάβει κάποιος αποφάσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες; Να κάνετε κάτι, αλλά τι θα είναι αυτό;

Αρχικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων που έχετε στη χώρα σας και ειδικότερα στην περιοχή σας. Ο κορωνοϊός σας πλησιάζει. Έρχεται με ταχύτητα: σταδιακά και ξαφνικά. Είναι θέμα ημερών. Ίσως μια εβδομάδα ή δύο.

Όταν συμβεί αυτό, το σύστημα υγείας θα ασφυκτιά. Οι συμπολίτες σας θα δέχονται περίθαλψη από τους γιατρούς στους διαδρόμους. Οι εξαντλημένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα λυγίσουν. Μερικοί θα πεθάνουν. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσουν σε ποιον ασθενή θα χορηγήσουν μάσκα οξυγόνου και ποιος θα πεθάνει.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η αποφυγή κοινωνικών επαφών. Σήμερα. Όχι αύριο. Σήμερα.

Αυτό σημαίνει να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο σπίτι, ξεκινώντας από τώρα. Ως πολιτικός, τοπικός αξιωματούχος ή επιχειρηματίας, έχετε τη δύναμη και την ευθύνη να αποτρέψετε τις κοινωνικές επαφές και συναθροίσεις.

Μπορεί σήμερα να φοβάστε: Τι θα συμβεί αν αντιδράσετε υπερβολικά; Οι άλλοι θα γελούν μαζί σας ή θα φανείτε ηλίθιοι; Δεν θα ήταν καλύτερο να περιμένετε πρώτα να λάβουν οι άλλοι κάποια μέτρα; Θα κάνατε μεγάλο κακό στην οικονομία;

Αλλά σε 2 με 4 εβδομάδες, όταν οι λίγες πολύτιμες ημέρες της κοινωνικής απομόνωσης που θα έχετε εφαρμόσει, θα έχουν σώσει ζωές, οι άλλοι δεν θα σας επικρίνουν πια: Θα σας ευχαριστούν για την σωστή απόφαση που λάβατε.

Εντάξει, ας το κάνουμε αυτό!».

1. Πόσα κρούσματα κορωνοϊού θα υπάρξουν σε μια περιοχή; Ποια είναι η εικόνα παγκοσμίως αυτή τη στιγμή;

Στην Κίνα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε εκθετικά, μέχρι που η μετάδοση του ιού αναχαιτίστηκε. Σε επόμενο στάδιο όμως, ο ιος μεταδόθηκε στο εξωτερικό, και τώρα πρόκειται για πανδημία την οποία κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.

xartis_krousmata

2. Ημερήσιος ρυθμός αύξησης κρουσμάτων μεταξύ 5 Μαρτίου και 6 Μαρτίου.

Εάν συνεχιστεί η αύξηση με αυτό το ρυθμό για μία εβδομάδα, το αποτέλεσμα είναι αυτό:

imerisio_korona

3. Πρόβλεψη κρουσμάτων κορωνοϊού ανά χώρα.

Εάν θέλετε να καταλάβετε τι πρόκειται να συμβεί, ή πώς να το αποτρέψετε, πρέπει να ερευνήσουμε τις περιπτώσεις κρατών που έχουν ήδη περάσει από αυτό το στάδιο: Την Κίνα, τις Ανατολικές χώρες με εμπειρία στην πανδημία του SARS, και την Ιταλία.

provlepsi_korona