Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιατι καθυστερεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Πέντε σημαντικές εκκρεμότητες καλείται να επιλύσει το υπουργείο Οικονομικών, πριν η ΑΑΔΕ ανοίξει την πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2021 .

Τεκμήρια, ηλεκτρονικές πληρωμές, χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος, δήλωση μειωμένων ενοικίων, φορολόγηση αναδρομικών και διαχωρισμός των φορολογουμένων σε πληττόμενους και μη, συγκαταλέγονται στα βασικά μέτωπα που πρέπει να διευθετηθούν πριν ανοίξει η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

Πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή, καθώς στις εφετινές δηλώσεις, αναμένεται μεγάλη μείωση στα δηλωθέντα εισοδήματα, η οποία αναπότρεπτα θα επιδράσει στα δημόσια οικονομικά. Πιο απλά, όσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση των εισοδημάτων που θα δηλωθούν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πτώση των εσόδων που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία.

Το οικονομικό επιτελείο θα επιθυμούσε ο φόρος εισοδήματος που θα βεβαιωθεί με τις εφετινές δηλώσεις να μην πέσει κάτω από τα 3 δισ. ευρώ.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Ανάλογα την αύξηση εκείνων που θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα, σχεδόν αντίστοιχα θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που θα καταστούν επιλέξιμοι για κοινωνικά επιδόματα που δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια.

Αυτό θα συνεπαγόταν πως το ποσό των 600 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για τις εν λόγω δαπάνες δεν θα ήταν αρκετό.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Λιτό το τραπέζι του Πάσχα: – Αλλάζουν οι καταναλωτικές συνήθειες – Σταθερή η δαπάνη στα 190 ευρώ ανά νοικοκυριό

Λιτό το τραπέζι του Πάσχα: - Αλλάζουν οι καταναλωτικές συνήθειες – Σταθερή η δαπάνη στα 190 ευρώ ανά νοικοκυριό Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και...

POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ Προ των πυλών βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση για τις προμήθειες στα POS όπου αναμένεται να υπάρξει μείωση...

Αυξήσεις μισθών επτά στις 10 επιχειρήσεις μέσα στο 2024 

Αυξήσεις μισθών επτά στις 10 επιχειρήσεις μέσα στο 2024, θετικά στοιχεία διατηρεί για τη χρονιά που διανύουμε η αγορά εργασίας στη χώρα με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να μιλάει...

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη...