Αρχική Υγεία Γιατί δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό;

Γιατί δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί: πόσοι άνθρωποι ακριβώς έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό;

Οι περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 αρρωσταίνουν ελαφριά και καταφέρνουν να αναρρώσουν χωρίς ιατρική φροντίδα, την ίδια ώρα που τα σοβαρότερα περιστατικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αν και καθημερινά οι χώρες δημοσιεύουν στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους θανάτους, λίγα είναι γνωστά σχετικά με τους ασθενείς που αναρρώνουν.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ανακοινώνει στοιχεία ασθενών που έχουν αναρρώσει από την αρχή της πανδημίας στην Κίνα.

Όταν ο ιός μεταδόθηκε στον πλανήτη, οι ερευνητές συνειδητοποίησαν ότι είχαν λίγα μέσα αναφοράς των αποθεραπευθέντων, επομένως αποφάσισαν να περιορίσουν τις αναφορές, στα στοιχεία που ανακοινώνουν οι χώρες.

Οι αναφορές για τους ιαθέντες εκτός Κίνας αφορούν σε εκτιμήσεις σε επίπεδο χώρας και βασίζονται σε αναφορές στα τοπικά μέσα και ίσως είναι σημαντικά χαμηλότερες σε αριθμό απ’ ό,τι ισχύει στ’ αλήθεια, λέει ο Ντάγκλας Ντόνοβαν, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης.

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για τον αριθμό των ασθενών που κατάφεραν να αναρρώσουν.

Το Σάββατο, περισσότεροι από 223.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ανάρρωσαν από τον Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. O πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος, καθώς καλύπτει μόνο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγη cnn.gr