Αρχική Πολιτική Για πρώτη φορά από το 1947 η Ελλάδα επεκτείνει τα σύνορά της

Για πρώτη φορά από το 1947 η Ελλάδα επεκτείνει τα σύνορά της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για πρώτη φορά από το 1947 η Ελλάδα επεκτείνει τα σύνορά της γεγονός που καθιστά τη συνεδρίαση ιστορική. Το επεσήμανε άλλωστε και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στις επιτροπές ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας για σπάνια στιγμή στη θητεία ενός υπουργού.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το Ιόνιο αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα ανάλογων μελλοντικών κινήσεων και σε άλλες περιοχές. Το επισημαίνει άλλωστε ξεκάθαρα το ίδιο το κείμενο το οποίο αύριο αναμένεται να αποτελέσει νόμο του κράτους σημειώνοντας ότι: ” η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειας της, των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία , η οποία διεξήχθη στην επιτροπή υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής , Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25, ενώ “παρών” ψήφισε το ΚΚΕ.

Αύριο αναμένεται στην Ολομέλεια τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.