Αρχική Παιδεία ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο

ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των λυκείων.

Όσον αφορά στην προσέλευση μαθητών και καθηγητών κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας των λυκείων, είπε ότι «γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν στο σχολείο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία».

Στο σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη ότι, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αποχή από τα σχολεία, την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, ο κος Κόπτης έκανε λόγο για «στατιστικό λάθος στα στοιχεία, αφού πολλά παιδιά εκτύπωσαν ή δεν πήγαν βεβαίωση».

Σχετικά με την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, διαβεβαίωσε ότι καλύπτονται, είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις.

Εξήγησε ότι είναι κενά, τα οποία έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.

Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους «βρίσκει το σύστημα» εξήγησε ότι, «δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, «έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ».