Αρχική Υπουργεία ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων: Νέα υπηρεσία ψηφιακής βεβαίωσης για τεστ κορονοϊού

ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων: Νέα υπηρεσία ψηφιακής βεβαίωσης για τεστ κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα υπηρεσία χορήγησης βεβαιώσεων για το αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιου Συστήματος, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, εξηγώντας ότι η βεβαίωση χορηγείται είτε το τεστ γίνει σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο κέντρο και φέρει ηλεκτρονική σφραγίδα.

Μιλώντας στον Ant1 αναφέρθηκε επίσης και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας ότι, χορηγείται μετά τη δεύτερη δόση με κωδικούς taxisnet. Αναφορικά με τις βεβαιώσεις για όσους έχουν νοσήσει, είπε πως, αναμένονται ανακοινώσεις στα πλαίσια του πράσινου πιστοποιητικού.

Ο Αναγνωστόπουλος χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» την ψηφιοποίηση της Παιδείας και είπε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπου ενημέρωσης των υποψηφίων στις πανελλαδικές.

Τέλος, ανέφερε ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την επιλογή εμβολίου για τις ηλικίες 40-44 ετών και ανάλογα με την ανταπόκριση θα ακολουθήσουν και οι ηλικίες 35-39 και στη συνέχεια 30-34. «Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 20-29», κατέληξε.